Verkeerschaos door sneeuw in Tsjechië

Foto Reuters, David W. Cerny A man looks at damaged vehicles after a pileup on the main motorway between Prague and Brno, near the town of Humpolec March 20, 2008. Around 100 cars collided in a huge pileup in a heavy snowstorm in the Czech Republic on Thursday, completely blocking its main highway, officials said. REUTERS/David W Cerny (CZECH REPUBLIC)
Foto Reuters, David W. Cerny A man looks at damaged vehicles after a pileup on the main motorway between Prague and Brno, near the town of Humpolec March 20, 2008. Around 100 cars collided in a huge pileup in a heavy snowstorm in the Czech Republic on Thursday, completely blocking its main highway, officials said. REUTERS/David W Cerny (CZECH REPUBLIC) REUTERS

Door een sneeuwstorm raakten gisteren meer dan honderd auto’s betrokken bij kettingbotsingen in Tsjechië. De ongelukken gebeurden op de belangrijkste autoweg tussen Praag en Brno, een stad in het oosten van Tsjechië. Op een gegeven moment stonden meer dan twintigduizend mensen vast op de beijzelde en besneeuwde weg, volgens een woordvoerder van de regio Vysocina. Volgens de woordvoerder verongelukten in totaal 116 auto’s, zes mensen raakten zwaargewond.

Door de botsingen raakte de weg over een lengte van 50 kilometer geblokkeerd. De weg is een belangrijke route voor vrachtverkeer tussen nieuwe fabrieken in Oost-Europa en afzetmarkten in West-Europa.

Ook in Duitsland leidde sneeuwval gisteren tot verkeerschaos. De snelweg A2 richting Berlijn was urenlang gestremd door kleine ongelukken.