Toezichthouder keurt Pharmings medicijn af

Rotterdam. Medicijnentoezichthouder EMEA heeft opnieuw geen goedkeuring gegeven voor het op de Europese markt brengen van Rhucin. Dat is het belangrijkste middel dat Pharming in ontwikkeling heeft. Nadat het nieuws uitlekte, kelderde de koers van het Leidse biotechnologiebedrijf met bijna een kwart. Beurstoezichthouder AFM legde gisterenochtend de handel in Pharming stil, nadat de koers al met 19 procent was gedaald. Een uur later maakte het bedrijf bekend dat de EMEA een negatief advies zou geven. Het negatieve oordeel is een enorme tegenvaller voor Pharming. Rhucin, een middel tegen de zeldzame zwellingsziekte erfelijk angio-oedeem, zou het eerste medicijn worden dat Pharming op de markt brengt. In december gaf de beoordelingscommissie al geen toestemming, onder meer omdat ze twijfels had over verontreinigingen in het middel, dat wordt gewonnen uit konijnenmelk.