Tiener Asada wint WK ondanks val

Tiener Asada wint WK ondanks val Gotenburg, 21 maart. De Japanse kunstrijdster Mao Asada heeft gisteravond in de Zweedse stad Gotenburg de wereldtitel veroverd. De 17-jarige kreeg meer punten dan haar Italiaanse concurrente Carolina Kostner (tweede) en Yu-Na Kim uit Zuid-Korea (derde). Asada stond na de korte kür tweede (achter Kostner) en besloot in de vrije kür alle risico’s te nemen. Ze viel in het begin, maar in de resterende tijd maakte ze zoveel indruk dat de jury alsnog besloot haar als wereldkampioene aan te wijzen. Foto AFP Japan's Mao Asada performs her free program at the Scandinavium arena in Gothenburg on March 20, 2008, during the World Figure Skating Championships. Japan's Mao Asada won the gold medal, Italy's Carolina Kostner the silver and South Korea's Yu-Na Kim the bronze. AFP PHOTO JOE KLAMAR AFP