Televisie Voorkeur

Ekdom in de Nacht is een radioprogramma, vol onzin, met onder meer Blom Tombergs popnieuws, de uitspraak van de week met SoDimitriOp, het weer met Henk Westbroek, extreem flauwe moppen door Robert Jensen, de beste liedjes van dit moment uit de Freak 11, rock-’n-roll, webcams, live-optredens op de gang, , het cognacmoment, turn up the bass-kneiters, nieuws-update met Chris Van Beelen. Presentatie Gerard Ekdom (foto). Ook op Ned.3, 4.00-6.28u.
Ekdom in de Nacht is een radioprogramma, vol onzin, met onder meer Blom Tombergs popnieuws, de uitspraak van de week met SoDimitriOp, het weer met Henk Westbroek, extreem flauwe moppen door Robert Jensen, de beste liedjes van dit moment uit de Freak 11, rock-’n-roll, webcams, live-optredens op de gang, , het cognacmoment, turn up the bass-kneiters, nieuws-update met Chris Van Beelen. Presentatie Gerard Ekdom (foto). Ook op Ned.3, 4.00-6.28u.

actualiteiten

EénVandaag. Reportage over Rita Verdonk en haar beweging Trots op Nederland. Als er nu verkiezingen zouden zijn maakt Verdonk grote kans om de tweede partij van Nederland te worden. En dat terwijl de kritiek groeit omdat ze te weinig in de Kamer zou zijn en er onduidelijkheid is over financiën. Rita Verdonk is te zien op een avond in het land, waar ze te gast bij een groep ondernemers. Daarnaast reacties van oud-collega minister Pechtold, Tweede Kamerlid voor het CDA Van Haersma Buma en Kees Aarts, kiezersonderzoeker van de Universiteit Twente. Ned.1, 18.20-18.45u.

Nova. Oncologen vinden dat alternatieve behandelingen tegen kanker, zoals voedingssupplementen, maretak-injecties en natural killercellen, schadelijk zijn en dat kankerpatiënten beter moeten worden gewaarschuwd. KWF kankerbestrijding publiceert voor de zomer een zwarte lijst van alternatieve kankergenezers. Ned.2, 22.15-22.50u.

praatprogramma

De wereld draait door. Schrijver Connie Palmen over literatuur als kunstvorm en over haar nieuwe boek; gitarist Adje van den Berg, bekend van blues- en hardrockbands als Vandenberg en Whitesnake, vertelt hoe het is om de Eddy Christiani-prijs te ontvangen voor zijn bijdrage aan de elektrische gitaarmuziek. Presententatie Matthijs van Nieuwkerk met tafelheer Marc-Marie Huijbregts. Ned.3, 19.30-20.25u.

Pauw en Witteman. De Nederlander Ilja Gort is wijnboer in Frankrijk en vertelt dat hij zijn neus heeft laten verzekeren voor 5 miljoen euro tegen verlies van zijn reukvermogen. Ed Sinke, de rechterhand van Rita Verdonk, vertelt over Favorita BV en de plannen van Verdonks politieke beweging. Trots op Nederland. Ned.1, 23.00-23.55u.

cultuur

Op het nachtkastje. Serie auteursportretten. Aflevering: Renate Dorrestein. Ned.2, 22.50-22.55u.

Trendspotting Parijs. Eerste deel van een vierdelig kunst- en cultuurprogramma. De Paris Fashion Week met hijgerige fashionata’s die van show naar show hollen. Reportage over de laatste mode en over de hectiek rondom de shows, het duw- en trekwerk om binnen te komen en de hysterische taferelen zowel voor als achter het podium. Met modejournaliste Milou van Rossum (de Volkskrant) en catwalkfotograaf Peter Stigter. Ned.2, 22.55-23.50u.

informatief

The Great British shares swindle. Onderzoek naar de toenemende zwendelpraktijken in de zogenoemde boiler booms waarbij wordt rondgebeld om potentiële kopers over te halen te investeren in aandelen. . BBC 2, 20.00-20.30u

Vermist. Zoektocht naar vermiste personen. Met o.m. een oproep van een wanhopige moeder om de gestolen urn met de as van haar – door een nog onbekende dader – vermoorde dochter terug te bezorgen. Ned.1, 20.30-21.30u.

De leugen regeert. Een discussie over de (on)mogelijkheden voor westerse journalisten om in China te werken met Jan van der Putten en Frènk van der Linden, evaluatie van de mediaberichtgeving over cruisende homo’s in het Vondelpark, Van Joles tv-column, over goede vrijdag, en een gesprek met de Nederlands-Russische documentairemaker Masha Novikova over Anna, Seven Years on the Frontline, over de Russische journaliste en activiste Anna Politkovskaja die in oktober 2006 in de hal van haar appartement werd vermoord. In de ‘mediaraad’ hoofdredacteur van de Gay Krant Henk Krol en Chris Kijne van de VPRO. Ned.2, 21.15-22.00u.

amusement

TROS TV Show. Gastreporter Leontine Borsato ontmoet in Los Angeles wereldster Lionel Richie in diens 40 kamers tellende villa. Ivo Niehe gaat op bezoek bij Idols-winnares Nikki in Sint Oedenrode en vraagt hoe haar leven is veranderd na de finale. Verder een gesprek in Volendam met het zangduo Nick & Simon, over twee klasgenoten die de nieuwjaarsbrand van 2001 overleefden en over hun grote succes, na eerder afgewezen te zijn bij Idols. Ned.1, 22.00-23.00u.

QUIZ

Met het mes op tafel. Kennis- en blufquiz met Joost Prinsen. Ned.2, 20.50-21.20u.

A question of sport. Sportquiz met Sue Baker. BBC 1, 21.30-22.00u.

QI. Humoristische kennisquiz met Stephen Fry. BBC 2, 23.00-23.30u.

sport

NOS: EK Zwemmen Eindhoven. Rechtstreeks verslag van het EK Langebaanzwemmen in Eindhove en tevens samenvatting van het schoonspringen en synchroonzwemmen in Eindhoven. Ned.2, 18.00-20.00u.

RTL Voetbal: eredivisie live. Rechtstreeks verslag van de voetbalwedstrijd Vitesse-NAC. RTL 7, 20.20-22.45u.

RTL Voetbal: Jupiler League. Samenvattingen van de voetbalwedstrijden in de eerste divisie. RTL 7, 22.45-0.00u.