Sneeuwbuien

Het blijft voorlopig koud met geregeld winterse buien. Sneeuw maakt het in het Paasweekeinde plaatselijk wit. Pas tegen het midden van de volgende week knapt het weer wat op. Een actieve depressie boven noord-Duitsland stuwde vandaag zeer onstabiele lucht vanuit het noordwesten over het land. Dat gaf felle maartse buien met hagel en onweer.

Vanavond neemt de buiigheid landinwaarts snel af en in de nacht wordt het op veel plaatsen rustig met opklaringen. Langs de noordkust en de westkust en over het uiterste zuiden van het land vallen nog wel enkele winterse buien. Tijdens opklaringen kan het op sommige plaatsen glad zijn.

Morgen trekt een volgende zone met veel bewolking en winterse buien vanuit het noorden over het land. Vooral in de middag kan de neerslag vallen in de vorm van natte sneeuw. Samen met een vrij krachtige en aan zee tot hard toenemende wind uit noord tot noordoost krijgt het weer een winters karakter. De temperatuur loopt uiteen van 5 in het zuidwesten tot hooguit 3 in het noorden.

In de nacht naar zondag klaart het sterk op en gaat het 2 tot 5 graden vriezen. Aan zee valt later een enkele sneeuwbui. Op Eerste Paasdag breiden de sneeuwbuien zich verder over het land uit. Plaatselijk wordt het even wit.

Ook in de nacht van zondag op maandag en op Tweede Paasdag vallen er sneeuwbuien en wordt de kans op een wit landschap nog groter.