Skin

Skin In: 13 bioscopen Skin is een telefilm die overeind blijft in de bioscoop. Regisseur Hanro Smitsman, die vorig jaar in Berlijn een Gouden Beer won voor zijn korte film Raak, concentreerde zich op een kwetsbare jongen in 1979 die klem zit tussen zijn vader en zijn moeder, tussen punk en skinheads, tussen blank en zwart, tussen goed en kwaad. Deze Frankie, subliem gespeeld door Robert de Hoog, leren we kennen als een kaalkop met een hakenkruistatoeage, die de politiecel in wordt gegooid en daarbij een agent op zijn gezicht mept. Skin. Regie: Hanro Smitsman. Skin. Regie: Hanro Smitsman. Met: Robert de Hoog, John Buijsman, Sylvia Poorta, Vincent Vianen. ***-- scene uit de telefilm Skin (2008) FOTO: Ijswater Films IJswater Films

In: 13 bioscopen

Skin is een telefilm die overeind blijft in de bioscoop. Regisseur Hanro Smitsman, die vorig jaar in Berlijn een Gouden Beer won voor zijn korte film Raak, concentreerde zich op een kwetsbare jongen in 1979 die klem zit tussen zijn vader en zijn moeder, tussen punk en skinheads, tussen blank en zwart, tussen goed en kwaad. Deze Frankie, subliem gespeeld door Robert de Hoog, leren we kennen als een kaalkop met een hakenkruistatoeage, die de politiecel in wordt gegooid en daarbij een agent op zijn gezicht mept.

Skin. Regie: Hanro Smitsman.