Selectie Diversen

Tolkien

Genootschap Unquendor en boekhandel selexyz donner organiseren op 22 mrt een Tolkien leesdag. Van 11-12u & van 13-15u30 op het plein in de kelder van selexyz donner, lijnbaan 150, Rotterdam. Inl www.selexyz.nl

Lef

Joyce Roodnat geeft 22 mrt (14u) een lezing nav haar boek Een kwestie van lef. Na afloop zal zij signeren. Paagman Den Haag. Res 070-33838 38 & info@paagman.nl

Louis Andriessen

Op 26 mrt (20u) wordt Louis Andriessen geïnterviewd over de postmoderne ideologie van het componeren en de gevolgen hiervan voor zijn eigen componeerpraktijk. Scheltemacomplex, Marktsteeg 1, Leiden. Gratis toegang. Res 071-5271804.

Amsterdamlezing

Onder de titel ‘Vingerafdruk Gods’ houdt A.F.Th. van der Heijden op 25 mrt (20u) de tweede Amsterdamlezing van dit seizoen. Aula van de UvA, Singel 411, Amsterdam. Res www.uva.nl/adamreeks

Familie paas-arrangement

Op eerste paasdag wordt in Museum Catharijneconvent een themarondleiding voor volwassenen georganiseerd rondom Pasen. Een gids neemt bezoekers mee naar de expositie Feest! Weet wat je viert en vertelt over de tradities, gebruiken, symbolen en rituelen rondom het paasfeest. Tegelijkertijd start er voor kinderen vanaf 4 jaar een knutselworkshop. Daarna staat er voor alle deelnemers een paasbrunch klaar in het restaurant. Het arrangement begint om 12u en eindigt rond 14u30. Museum Catharijneconvent, Lange Nieuwstraat 38, Utrecht. Res 030-2313835 & info@catharijneconvent.nl

Pulmonaria

De meeste soorten longkruid bloeien nu volop. Sommige hebben door de zachte winter zelfs hun blad niet verloren. De bloemen variëren van diep donkerblauw bij Pulmonaria angustifolia en zelfs rood en wit bij Pulmonaria rubra, tot groot en staalblauw bij 'Opal'. Het paasweekeinde (22, 23 en 24 maart van 10-17u) zijn de longkruiddagen bij kwekerij Bastin onder de titel Pulmonaria in de gloria. Gastkweker Miel Voncken is er ook met bijzondere fruitbomen o.a. amandelbomen. Gratis toegang bij Kwekerij Bastin, Nieuwenhuysstraat 29, Aalbeek / Hulsberg, . Inl www.bastin.nl/

Taxatie strips

In het Singer Laren is nog t/m 27 april de expositie Strip en Kunst te zien met werk van Nederlandse en Vlaamse striptekenaars en kunstenaars zoals Fokke en Sukke, Joost Swarte, Willy Vandersteen, Jan Kruis en Marten Toonder naast James Ensor, Karel Appel, Jan Sluijters en Charley Toorop. Tweede Paasdag zijn taxateurs/stripkenners Klaas Knol, Kees Kousemaker en Hans Matla aanwezig voor taxatie. Singer Laren, Brink 24 maart van 13-15u.

Toen wij van Rotterdam vertrokken

Totaalshow over vertrokken Rotterdamse creatieven met ontboezemingen en pijnlijke verhalen. Een avond over beleid, speerpunten, creativiteit en de bijbel van onze tijd The rise of the creative class.

Zo 23 maart 20u30 in het Nederlands Architectuurinstituut, Museumpark, Rotterdam. Toegang: gratis. Res www.nai.nl/inschrijven

De Kleine Parade