Radio Voorkeur

Desmet live. Gesprek met Nico Keuning over Een Zeker Onbehagen, een biografie over schrijver Bob den Uyl. Verder een rondetafelgesprek over Swimming in a Sea ofDeath,. Daarin beschrijft David Rieff de laatste negen maanden van het leven van zijn moeder, schrijfster Susan Sontag. Radio 5, 18.05-19.50u.

De Avonden. Gesprek met David Kleijwegt, regisseur van de documentaire Low, You May Need A Murderer. En een gesprek met fotograaf Kris Dewitte, die al jarenlang festivals bezoekt om filmmakers, acteurs en actrices te fotograferen. Vormgever en beeldend kunstenaar Janine Tielen bespreekt de film Crash van David Cronenberg. Radio 6, 20.02-22.00u.

Casa Luna. Gesprek met musicoloog en Bachkenner Gerard van der Leeuw over de Mattheus Passie van Johann Sebastian Bach (1685). Radio 1, 0.02-0.45u.

Jazz@VPRO. Moderne jazz en improvisatie, met o.a. het Enrico Rava Quintet: Enrico Rava, trompet. Gianluca Petrella, trombone. Andrea Pozza, piano. Rosario Bonaccorso, bas. Roberto Gatto, drums. Een opname van 12 maart 2008 in het Bimhuis in Amsterdam. Radio 6, 22.02-00.00u.