Rabobank welkom in Tour de France, Skil-Shimano niet

Parijs. Rabobank is een van de twintig wielerploegen die zijn toegelaten tot de Ronde van Frankrijk. De Franse organisator ASO maakte gisteren de namen bekend van de deelnemende ploegen. Behalve Astana staan alle ploegen met een ProTour-licentie op de lijst. De zeventien ploegen uit de ProTour worden aangevuld met Agritubel, Slipstream en Barloworld. Skil-Shimano, de tweede Nederlandse profploeg, kreeg geen uitnodiging. Tourbaas Christian Prudhomme omschreef Skil gisteren als ”een team voor de toekomst”, maar volgens de Fransman mist de Nederlandse ploeg nog de ervaring om de Tour aan te kunnen. De deelname van Rabobank aan de Tour stond op de tocht na de problemen rondom renner Michael Rasmussen vorig jaar. Prudhomme had echter in februari al bemoedigende woorden gesproken. ”We hebben getwijfeld over Rabobank. Maar we kwamen tot de conclusie dat Rasmussen en zijn baas de Tour hebben beschadigd, niet de sponsor”, zei Prudhomme. De wielerronde begint op 5 juli in Brest. Op 22 juli komen de renners aan in Parijs.