paasweekeinde vol sport

Voetbal eredivisie, RTL7: vanavond 20.20u (live) RTL4: zat 22.30u, zon 19.00u

Vanavond live Vitesse-NAC. Morgen: Heerenveen-Roda JC, PSV-FC Groningen, AZ-De Graafschap, Zondag: Sparta-Feyenoord, Twente-Ajax. Wat doen koploper PSV en nummer 2 Ajax na hun onderlinge gelijkspel, vijf speelronden voor het eind?

Euro Hockey League, Net 5, zat en zon 12.45u

‘The best way hockey has ever been presented’, is de slogan van de Euro Hockey League, de vervanger van de Europese clubtoernooien die dit seizoen van start is gegaan. Dit weekeinde worden ronde twee en drie gespeeld in het Spaanse Terrassa.

EK zwemmen, Ned.2, t/m maa 18.00u

De EK zwemmen in Eindhoven duren tot en met maandag. De NOS zendt elke dag de finales rechtstreeks uit, Eurosport doet ook live verslag van de series en het schoonspringen. Het programma staat op www.ecswimming2008.com

Wielrennen, Milaan-Sanremo, Ned.1, zat 15.00 u, Ronde van het Groene Hart, zondag

Maarten Ducrot en Herbert Dijkstra doen morgen verslag van de wielerwedstrijd Milaan-Sanremo. Op Eerste Paasdag wordt er dichter bij huis gekoerst, dan wordt de Ronde van het Groene Hart gereden. Van Zoetermeer via Amsterdam en Utrecht naar Woerden. Kijk voor de exacte route en andere informatie op www.rondevanhetgroenehart.nl

Formule 1, GP Maleisië, RTL 7, zon 7.55u (herh. 13.55u)

De heetste Grand Prix van het jaar staat zondagochtend op het programma. In Maleisië kunnen de temperaturen oplopen tot tegen de 40 graden Celsius, dus de coureurs kunnen beter topfit en met een flinke voorraad water aan de start verschijnen. Ferrari heeft na het debacle in Melbourne wat goed te maken, Lewis Hamilton hoopt in zijn McLaren-Mercedes op bevestiging, nadat hij afgelopen weekeinde de seizoensopener won.

Tennis, Indian Wells, Eurosport, zon 20.15u (finale)

Rafael Nadal is bij het tennistoernooi van Indian Wells in de VS aan uitschakeling ontsnapt. De Spanjaard rekende in de vierde ronde na drie lange sets af met Jo-Wilfried Tsonga uit Frankrijk, de verliezend finalist van de Australian Open. Roger Federer bereikte met minder moeite de kwartfinales. De Zwitserse nummer een van de wereld versloeg de Kroaat Ivan Ljubicic. Novak Djokovic versloeg Guillermo Canas. De Serviër was met 6-2 6-3 te sterk voor de Argentijn. Bij de vrouwen bereikten de Russinnen Maria Sjarapova en Svetlana Koeznetsova de laatste vier. Eurosport doet verslag van het toernooi. Zondag is de finale.

WK kunstrijden, Eurosport, zat 12.30u, zon 15.30u

Nederland is niet vertegenwoordigd, maar wellicht leuk om te kijken: de WK kunstrijden.