Overige films

* Titanic (James Cameron, 1997, VS). Even succesrijke als dure film geeft een originele draai aan de rampenfilm: hij concentreert zich op slechts twee personages van de Titanic (Leonardo DiCaprio en Kate Winslet), wier liefde klassenverschillen overwint. Schitterende trucages, verbluffend schouwspel. RTL4, 20.30-0.05u.

Nick of Time (John Badham, 1995, VS). Johnny Depp moet binnen anderhalf uur een moord plegen om te voorkomen dat zijn gekidnapte dochtertje door Christopher Walken wordt gedood. Originele thriller draait zichzelf gaandeweg kolderiek de nek om. Net5, 20.30-22.15u.

* Sleepy Hollow (Tim Burton, 1999, VS/Dui). Beeldschone thriller waarin politieagent Johnny Depp anno 1799 onderzoek pleegt naar een mysterieuze serie moorden in een provinciestadje. Zijn rationale benadering botst met de lokale overtuiging dat de moorden zijn gepleegd door een geest. Net5, 22.15-0.15u.

* Ben Hur (William Wyler, 1959, VS). Spektakelfilm grossiert in spanning en sentiment en laat zich telkens weer op nieuwe manieren bekijken: als religieus traktaat over boete en vergeving, als jaren-50-visie op Romeins imperialisme, als voorloper van de rampenfilm uit de jaren zeventig of als studie van een homoseksuele relatie. Charlton Heston geeft met galmende dialogen gestalte aan de door de Romeinen dwarsgezeten joodse edelman. Ned.2, 23.50-3.00u.

* Shampoo (Hal Ashby, 1975, VS). Hollywoodkapper WarrenBeatty loopt letterlijk en figuurlijk vast in zijn amoureuze overuren in satirische komedie over moraal van Amerika en Hollywood anno 1968. Met Julie Christie, Goldie Haw, Lee Grant (Oscar), Jack Warden. BBC2, 1.00-2.45u.