Op zoek naar konijnen

Er was eens een jager die altijd op konijnen joeg. Op een dag liep de jager door het bos. Hij ging zitten op het mos. Hij legde zijn geweer naast zich. Opeens zag hij een konijn voor zich zitten. hij pakte zijn geweer. „Nee, nee, niet schieten”, riep het konijn. „ik ben een toverko...BAM!” De jager had het konijn geraakt met zijn geweer. De volgende dag ging de jager weer naar het bos. Opeens kwamen er allerlei konijnen tevoorschijn. Ze riepen: „niet schieten! Je hebt het toverkonijn doodgeschoten! Je zult straf krijgen!” De jager rende het bos uit. Die nacht kon hij niet slapen. De volgende morgen, toen de jager uit zijn bed stapte, voelde hij zich heel klein. Hij ging voor de spiegel staan. Hij werd rood van schrik! Hij was een konijn!!! Hij ging naar het bos om de konijnen te spreken hem terug te toveren. De konijnen schudden hun kopjes. „Het is je verdiende loon”, zeiden ze. „We hebben al een mensenvriend van ons laten weten dat jij hier bent. Hij heeft jouw geweer gepakt en is nu op zoek naar jou. Daar staat hij al.” En inderdaad, daar stond hij. De jager riep „Nee, nee”,...BAM. De jager was dood. De konijnen leefden vredig verder, samen met hun mensenvriend.

Konijnenverhaal van Lieke Sippens Groenewegen, 8 jaar .

Ook iets nieuwserigs te melden? kinderpagina@nrc.nl