op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

Goede Vrijdag Oranje maakt het programma bekend in aanloop naar het EK Voetbal Uitreiking YouTube Video Awards Internationale dag tegen racisme John McCain bezoekt Frankrijk

Vandaag in de weblogs

Nextlog

Vanaf aanstaande dinsdag verschijnen er op tv, radio en in de ‘bladen’ nieuwe advertenties voor nrc.next. Na de bekende, om niet te zeggen overbekende, rijtjes die eindigen met de vraag ‘what’s next?’ komt er nu iets anders: een antwoord. Alleen: wie loopt daar nu in dat filmpje?

Lees over de totstandkoming en beluister de radioboodschappen alvast op nrcnext.nl/nextlog.

Geldblog

Volgens econoom Erica Verdegaal ontbreekt het ons nogal aan kennis over geldzaken. „Hoe gebrekkig onze financiële kennis is, bleek in 2006 uit studie door De Nederlandsche Bank. De onderzoekers stelden 1500 Nederlanders vijf eenvoudige vragen over economische begrippen zoals inflatie en rente en acht vragen over beleggen. Op de eenvoudige vragen haalde 40 procent een tien, een redelijk resultaat. Onze beleggingskennis bleek echter zwaar onvoldoende te zijn.”

Lees verder en test je kennis via nrcnext.nl/geldblog

Cd van de week

Room Eleven

Recensent Amanda Kuyper over de nieuwe cd van Room Eleven, Mmm... Gumbo?: „Het persoonlijke en huiskamerachtige in de muziek is gebleven, evenals de dromerige hang naar nostalgie. Is het openingsnummer een vrolijk zomers liedje, wordt in het volgende een tango ingezet. En zo volgen er kleine liedjes met swingjazz, Americana, blues, folk, compleet met koortjes, handklapjes en banjoriedels.”

Beluister de cd via nrcnext.nl/muziek