Nadal en Djokovic naar halve finale

Rafael Nadal heeft gisteren de halve finale van Indian Wells bereikt. Op het Californische hardcourt versloeg de Spaanse nummer twee de Amerikaan James Blake in een spannende driesetter: 7-5, 3-6 en 6-3. In de halve finale ontmoet hij Novak Djokovic, die eerder op de dag de Zwitser Stanilas Wawrinka de baas was: 7-6 en 6-2.

Nadal was zeer tevreden over zijn zege op de nummer negen van de wereld, van wie hij in drie eerdere ontmoetingen had verloren. Nadat Nadal de eerste set had gewonnen en Blake de tweede, brak de titelverdediger zijn opponent in de achtste game van het derde bedrijf. Hij serveerde de set met een ace na ruim twee uur uit. „In een paar dagen tijd heb ik twee grote spelers verslagen”, stelde de winnaar, die in de vierde ronde met moeite afrekende met de Fransman Jo-Wilfried Tsonga. „Ik heb het gevoel dat ik goed sta te spelen op het moment”, zei hij tegen verslaggevers.

Dat was niet de ervaring van de man die eerder dit jaar de Australian Open won. „Ik heb veel onnodige fouten gemaakt”, concludeerde Djokovic na afloop van zijn tweesetter tegen Stanilas Wawrinka. „Dit is niet mijn beste fase in het toernooi. Maar Stanilas speelde tactisch zeer sterk. Hij weet dat ik graag agressief speel en wachtte zijn kansen af. Ik ben blij dat ik zo’n moeilijke wedstrijd heb weten te winnen.”

Bij de vrouwen plaatste Jelena Jankovic zich voor de halve finales, door de Amerikaanse Lindsay Davenport te verslaan. Davenport, die het toernooi twee keer op haar naam schreef, kreeg al vroeg in het eerste bedrijf last van haar rug. Ze besloot zich terug te trekken nadat ze de set met 6-2 had verloren.

„Ik heb geen idee wat er vandaag met mij gebeurde”, zei Davenport, die in september vorig jaar haar rentree maakte na een afwezigheid van elf maanden. „Ik werd wakker en kon geen vin verroeren. Laten we hopen dat daar snel verandering in komt.”