Mobieltje wordt radio

FM Radio Aerial

De meeste mobieltjes met een ingebouwde FM-radio kunnen alleen een radiosignaal weergeven als er een koptelefoon in is gestoken. Het snoertje van de headset functioneert als antenne, noodzakelijk om het radiosignaal (enigszins) storingsvrij te ontvangen.

Het nadeel is dat je de radio nooit via de speakers van de telefoon kunt horen. Terwijl dat nou juist zo leuk is, zo’n transistorgeluidje op het bureau, om bijvoorbeeld een sportwedstrijd of praatprogramma met één oor te kunnen volgen.

De FM Radio Aerial is een eenvoudige mini-antenne voor telefoons. Steek dit in de hoofdtelefoonuitgang en het radiosignaal komt binnen, terwijl het audiosignaal nog steeds via de luidspreker van de telefoon te horen is. Werkt op elke telefoon met een 3,5 inch koptelefoon uitgang (b.v. Nokia), belooft de leverancier.

Marc Hijink

Prijs: 3,99 Britse ponden (5 euro), link via nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink