Macht en Glorie

Aan de hand van thema’s als ‘Varen en Vechten’, ‘Walvisvaart’ en ‘Overzeese Handel’ wordt duidelijk dat er zonder scheepvaart geen Gouden Eeuw zou zijn geweest. T/m 8 sept 2009 Maritiem Museum R'dam, Leuvehaven 1. Di-za, zo en 24/3 11-17u

Rotterdam

Schilderijen van Willem van de Velde de Oude, oude scheepsmodellen en de Atlas Major van Blaeu. De expositie Macht & Glorie in het Maritiem Museum toont het neusje van de zalm van de maritieme geschiedenis door de topstukken van het Scheepvaartmuseum Amsterdam en het Maritiem Museum te combineren. Aan de hand van thema’s als ‘Varen en Vechten’, ‘Walvisvaart’ en ‘Overzeese Handel’ wordt duidelijk dat er zonder scheepvaart geen Gouden Eeuw zou zijn geweest.

T/m 8 sept 2009 Maritiem Museum R'dam, Leuvehaven 1. Di-za, zo en 24/3 11-17u