Kernenergie is een prima alternatief

Graag reageer ik op de twee opiniestukken over kernenergie, dinsdag door Bert Dekker en woensdag door Peer de Rijk. Dekkers pleidooi voor de bouw van meer kerncentrales was goed beargumenteerd: hij onderbouwde goed waarom andere energiebronnen het niet redden. Kernenergie is een prima alternatief. Het is schoon, goed gecontroleerd met als enige `nadeel` het afval. Ook dat is te controleren. En kijkende naar de toekomst zijn er nog meer mogelijkheden, zoals kernsplijting.

De reactie van Peer de Rijk vond ik daarom goedkoop. Het is gemakkelijk kernenergie af te kraken door het afvalprobleem gevaarlijk te noemen. Maar in zijn stuk staat geen enkel alternatief genoemd dat ons energieprobleem zou moeten gaan oplossen.

Brieven en opiniestukken graag onder vermelding van naam en woonplaats naar opinext@nrc.nl