Gemeente Tilburg wil wielerzesdaagse

Tilburg. Het gemeentebestuur van Tilburg wil dat er in 2009 een wielerzesdaagse met internationale topbaanrenners in de stad wordt gehouden. Uit een haalbaarheidsonderzoek dat gisteravond aan de gemeenteraad werd gepresenteerd, blijkt dat dit goed te realiseren valt. Voor het evenement moet een verplaatsbare wielerbaan naar Tilburg worden gehaald. Een ideale datum voor de zesdaagse heeft het college al bepaald: van 31 maart tot en met 5 april 2009, meteen na de WK baanrennen in Polen. De gemeenteraad bespreekt het plan op 14 april bij een commissievergadering. De zesdaagse vergt een investering van 1,3 miljoen euro. Tweederde deel daarvan is voor rekening van de organisator, de International Six Day Organisation. De gemeente draagt 187.000 euro bij, voor de rest van de financiering voert de organisatie gesprekken met het bedrijfsleven.