Eitjes in de bomen

Eitjes in de bomen In sommige landen worden versierde eieren niet verstopt tussen het struikgewas, maar in de bomen gehangen. In het Duitse Saalveld plukten kinderen afgelopen zondag de eerste gekleurde eitjes al van een boom. Daaraan hingen in totaal maarliefst negen duizend eitjes. (foto:AP) A young girl admires a tree decorated with 9,000 Easter eggs in the garden of Christa and Volker Kraft in Saalfeld, eastern Germany, Sunday, March 16, 2008. (AP Photo/Jens Meyer)
Eitjes in de bomen In sommige landen worden versierde eieren niet verstopt tussen het struikgewas, maar in de bomen gehangen. In het Duitse Saalveld plukten kinderen afgelopen zondag de eerste gekleurde eitjes al van een boom. Daaraan hingen in totaal maarliefst negen duizend eitjes. (foto:AP) A young girl admires a tree decorated with 9,000 Easter eggs in the garden of Christa and Volker Kraft in Saalfeld, eastern Germany, Sunday, March 16, 2008. (AP Photo/Jens Meyer) Associated Press

In sommige landen worden versierde eieren niet verstopt tussen het struikgewas, maar in de bomen gehangen. In het Duitse Saalveld plukten kinderen afgelopen zondag de eerste gekleurde eitjes al van een boom. Daaraan hingen in totaal maarliefst negen duizend eitjes. (foto:AP)

Nationale Boomfeestdag

Bomen zijn niet alleen fijne schuilplaatsen voor de dieren. Voor mensen zijn bomen net zo belangrijk. Bijvoorbeeld om met Pasen eieren in te hangen. Om te zorgen dat er genoeg bomen zijn, is de Nationale Boomfeestdag ingesteld. Honderd vijftig duizend kinderen in Nederland plantten deze week een boom.