Digitaal wandelen

Kaartlezen voor buitensporters In een tijd dat navigatiesystemen binnen ieders handbereik zijn gekomen brengt het Zweedse bedrijf Silva een digitale kaartmeter op de markt, de Digital map measurer plus. Hiermee kan met behulp van een landkaart de wandel- of fietsroute worden uitgestippeld. Het apparaatje is gemakkelijk te bedienen. Het is een kwestie van de juiste schaalverdeling van de kaart instellen en vervolgens met het wieltje aan de voorkant van het apparaat over de uitgestippelde route rollen. Wanneer je ongeveer je gemiddelde snelheid weet kan je ook nog de reistijd berekenen met de meter. Het prijsverschil tussen de digitale kaartmeter en een gemiddeld navigatiesysteem is aanzienlijk. De adviesprijs van de Measurer is 39 euro. Bovendien is het voor de wandelaar of fietser veel avontuurlijker om met de kaart in de hand op pad te gaan. Het uitstippelen van de route is natuurlijk al een deel van de pret. Met een navigatiesysteem wordt de rust verstoord door het blikken stemgeluid dat aanwijzingen geeft. Het apparaat kan ook voor technische doeleinden worden gebruikt, bijvoorbeeld op bouwtekeningen. De kaartmeter geeft nauwkeurig de afmetingen aan. Kijk voor meer informatie op www.homeij.nl

In een tijd dat navigatiesystemen binnen ieders handbereik zijn gekomen brengt het Zweedse bedrijf Silva een digitale kaartmeter op de markt, de Digital map measurer plus. Hiermee kan met behulp van een landkaart de wandel- of fietsroute worden uitgestippeld.

Het apparaatje is gemakkelijk te bedienen. Het is een kwestie van de juiste schaalverdeling van de kaart instellen en vervolgens met het wieltje aan de voorkant van het apparaat over de uitgestippelde route rollen. Wanneer je ongeveer je gemiddelde snelheid weet kan je ook nog de reistijd berekenen met de meter.

Het prijsverschil tussen de digitale kaartmeter en een gemiddeld navigatiesysteem is aanzienlijk. De adviesprijs van de Measurer is 39 euro. Bovendien is het voor de wandelaar of fietser veel avontuurlijker om met de kaart in de hand op pad te gaan. Het uitstippelen van de route is natuurlijk al een deel van de pret. Met een navigatiesysteem wordt de rust verstoord door het blikken stemgeluid dat aanwijzingen geeft.

Het apparaat kan ook voor technische doeleinden worden gebruikt, bijvoorbeeld op bouwtekeningen. De kaartmeter geeft nauwkeurig de afmetingen aan.

Kijk voor meer informatie op www.homeij.nl

    • Gert-Jan Wondergem