4 muurberichten

Voor Elisabeth en Jakob

Grafittiboodschap op de Palestijnse Muur

www.sendamessage.nl

‘De Berlijnse Muur werd in stukken verkocht nadat hij was neergehaald, laten we de Palestijnse Muur nu al gaan verkopen.’ Dit bedachten medewerkers van het Nederlandse reclamebureau PaloDutch, die een bezoek brachten aan Ramallah op de Westelijke Jordaanoever. Je kunt een stuk van de 620 kilometer lange Israëlische afscheidingsmuur ‘kopen’ voor 30 euro om daar door Palestijnen met een spuitbus een boodschap op te laten zetten. Onzin en humor zijn oké, obscene teksten of uitspraken die Israëliërs en Palestijnen kwetsen niet. PaloDutch vindt dat de muur bedoeld is om mensen uit elkaar te drijven en hoopt dat de actie mensen juist dichter bij elkaar brengt. Als dank krijg je drie foto’s van je tekst gemaild. Het project moet aan het denken zetten over de muur. Laat je eigen tekst op de muur zetten: www.sendamessage.nl (TB)

Met bijdragen van Toon Beemsterboer, Marije Ravelli, Janet van der Vaart en Sofie Vanlommel