3 TRIBUTE

‘America watch out in 2001!’ Musician Prince (C) performs at the taping of the National Council of La Raza's ALMA awards in Pasadena, California June 1, 2007. The show honors achievements by Latino artists in music, film and television and will be telecast in the U.S. June 5. REUTERS/Fred Prouser (UNITED STATES) REUTERS

Tribute 2 Prince (ihkv Culturele Zondagen ‘De Kleine Parade’)

Utrecht: Tivoli. Op 23 maart, 20.30u. Entree: 12 euro. Inl: www.tivoli.nl

In 1998 gaf Prince een legendarisch nachtconcert in het Utrechtse Tivoli. Daar zong hij luid en duidelijk „Osama Bin Laden gettin’ ready to bomb / America watch out in 2001!”. Het is te lezen in De kleine parade, het nieuwe boek van Rob van Scheers over de verborgen geschiedenis van de stad Utrecht. Op Eerste Paasdag is tijdens een Culturele Zondag een live versie van het boek te zien en te horen in de gehele Utrechtse binnenstad. In Tivoli is er een ‘Tribute 2 Prince’ met zijn beste nummers gespeeld en gezongen door o.a. Hadewych Minis, Wouter Hamel, Anneke van Giersbergen, Senna, Llewy Sel (Relax) & Boris.