3 Traceren

Gezocht: ei 2-NL-4236002 Viersen / Duitsland / 17-4-2003 Eierbedrijf Moos-Butzen / zusterbedrijf van Nederlands eierbedrijf Van Beek uit het gelderse Wehl. Eierspuiterij spuit 1 miljoen eieren per dag voor pasen. 5 machines, 24 uur per dag in bedrijf rollen / spuiten eieren die grotendeels in Duitsland worden geconsumeerd. Een klein gedeelte van de produktie wordt geexporteerd naar Belgie en Nederland. In Duitsland zijn gekleurde eieren een bekend paas-fenomeen. ©foto eric brinkhorst Brinkhorst, Eric

Waar komt het ei vandaan?

www.superdeboer.nl, www.ciwf.nl/actie1.php

Super de Boer heeft iets nieuws, je kunt het ei traceren. Op elk ei van het huismerk van Super de Boer staat een code, die kan je intikken op www.superdeboer.nl (In het menu bij ‘Nú bij Super de Boer’ – ‘Herkomst eieren’). Dan staat te lezen op Google Earth op welke boerderij jouw ei is gelegd. Althans dat belooft de website. Als ik mijn ei-code 2-NL-4236002 invoer, blijkt dat de eieren uit Putten komen van de boerderij van Alex van Geerenstein. Daaronder staat de link naar Google Earth, maar die werkt helaas niet. Ook niet bij de codes van de drie andere eieren uit het doosje. Misschien kan Super de Boer bij de eerstvolgende update de links naar Google Earth aanpassen? Wil je trouwens zo vlak voor Pasen je kennis van het ei oppoetsen? Op de website www.ciwf.nl/actie1.php test je je kennis van het ei. En de bijbehorende kip. (MR)