RSDB zwijgt over naam van mysterieuze bieder

Wie wil wél drukkerij Roto Smeets de Boer overnemen, maar niet in de schijnwerpers treden? Het blijft een raadsel. Op de dag dat de beursgenoteerde drukkerij (485 miljoen euro omzet in 2007) de jaarcijfers presenteert, weigert bestuursvoorzitter John Caris te zeggen wie vorige week per brief bekendmaakte een bod uit te brengen van 40 euro per aandeel. Een meerderheid van de aandeelhouders zou zelfs al akkoord zijn. Maar wie is die mysterieuze geldschieter?

Zelfs bij RSDB wisten ze het niet, meldde een voorlichter. Nu weten ze het wel, maar zeggen ze niks. „We zijn bezig met constructieve onderhandelingen met de investeerder”, zegt Caris.

Waarom geeft het beursgenoteerde RSDB geen openheid van zaken? Caris: „Dat doen wij wel, maar over een paar maanden.” De aandeelhoudersvergadering, die gepland stond voor 16 april, is „tot nader order” uitgesteld.

Vorig jaar boekte RSDB een winst van 5,4 miljoen euro, 2,2 miljoen euro minder dan in 2006. Caris: „Ik ben tevreden. De industrie kampt met overcapaciteit en wij houden ons goed staande.”