Radio Voorkeur

Desmet live. Geert van Kesterens fotoboek Baghdad Calling gaat over het leven van Iraakse vluchtelingen in Jordanië, Syrië, Turkije en Noord-Irak, met ook honderden foto’s uit mobiele telefoons en digitale camera’s van Iraakse burgers. Bart de Ruijter (35) schreef een autobiografisch boek over schizofrenie, Keerpunt, van psychose naar herstel. Radio 5, 18.05-19.50u.

Kunststof. Zanger/presentator Bart Peeters over zijn tweede solo-album Slimmer dan de Zanger. Peeters, o.m. bekend als presentator van het tv-programma Hoe? Zo!, maakt een tour door Nederland en België. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Avonden. Geert van Kesteren vertelt over zijn fotoboek Baghdad calling, journaliste Boi Boi Huong doet verslag van een zoektocht naar haar familiewortels, schrijfster Rascha Peper vertelt over haar herinneringen aan schrijver Bob den Uyl (1930-1992). Radio 6, 20.02-22.00u.

Casa Luna. Pat Donnez geldt als de beste radiomaker van Vlaanderen en schreef de origineelste gedichtenbundel van het jaar. De nieuwe bundel van Pat Donnez is getiteld Hotemetoten, bedoeld voor kinderen en andere grote mensen. Over rijm, geluid en hotemetoten. Radio 1, 0.02-0.45u.