Nieuws: rolsprietslak heeft winter overleefd

De eerste natuurberichten zijn binnen. Hamsters worden wakker. Tjiftjaffen zijn afgelopen week massaal Nederland binnengevlogen. En de slanke rolsprietslak heeft de winter overleefd.

Aldus meldt vandaag de nieuwe website van een groot aantal natuur- en onderzoeksorganisaties, waaronder Wageningen Universiteit. Op de site houden biologen het publiek op de hoogte „van wat er in de natuur gaande is en wat er de komende dagen en weken te verwachten is”. Als voorbeeld gelden de vele nieuwssites met berichten die snel ‘geconsumeerd’ kunnen worden. „Mensen weten over het algemeen weinig van de planten en dieren in hun directe omgeving. Daarom willen de initiatiefnemers met de natuurinformatie het grote publiek bereiken met herkenbare verhalen over de natuur.”

Coördinator is bioloog Arnold van Vliet, vooral bekend door de Natuurkalender, het waarnemingsprogramma op internet dat ecologische verandering door klimaatverandering in beeld brengt.

’Vis vangt boommarter’ op www.natuurbericht.nl