Nederlands zeilduo op medaillekoers

PALMA DE MALLORCA, 20 maart. Marcelien de Koning en Lobke Berkhout liggen bij het zeiltoernooi om de Prinses Sofia Trofee op medaillekoers. De drievoudige wereldkampioenen in de olympische 470-klasse klommen gisteren voor de kust van Mallorca van de vijfde naar de derde plaats in het klassement, op nog maar vier punten van het goud. In opnieuw lichte omstandigheden kwam het Nederlandse duo als zevende en tweede binnen bij de twee dagraces. Daardoor kon het tweetal een sprong naar het podium maken. De gebroeders Sven en Kalle Coster handhaafden zich bij de 470-mannen op de derde plaats. Het koppel kwam als achtste en zestiende binnen. Dat laatste resultaat mogen ze aftrekken. Windsurfer Casper Bouman zakte in het klassement van de zesde naar de zevende plaats.