Koude Pasen

Vandaag is de lente officieel begonnen. Het weer krijgt het komende weekeinde echter meer en meer winterse trekken, met kans op sneeuwbuien en ’s nachts lichte tot mogelijk zelfs matige vorst.

Vanavond trekt het regengebied van een actieve depressie over het land. Er valt overal ten minste 10 millimeter. In de nacht trekt de regen weg naar Duitsland. Al vrij spoedig volgen de eerste maartse buien vanaf zee. De temperatuur daalt tot 4 graden en aan zee staat tijdelijk een harde westenwind.

Morgen worden de buien feller. Op grote hoogte in de atmosfeer wordt het zeer koud. Op een hoogte van vijf kilometer vriest het ruim 35 graden. Dat geeft de buien extra activiteit, sommige buien gaan daardoor vergezeld van hagel en onweer. Tussen de buien komt de zon soms even door en loopt de temperatuur op tot maximaal 7 graden. De noordwestenwind is vlagerig en aan zee af en toe krachtig of hard.

Zaterdag draait de wind geleidelijk naar het noorden tot noordoosten. Er stroomt dan koudere lucht het land binnen. ’s Middags voelt het winters aan met een temperatuur van 4 graden. Buien die dan nog vallen kunnen mogelijk ook (natte) sneeuw brengen.

Eerste Paasdag begint overal winters met lichte vorst. Lokaal daalt de temperatuur zelfs tot rond 5 graden. In de nacht vallen langs de kust nog enkele sneeuwbuien en vooral daar kan het zondagmorgen plaatselijk een beetje wit zijn. Zondag laat de zon zich vaker zien maar op Tweede Paasdag vallen weer meer buien.