Film van de dag

Jennifer Aniston in een scène uit The Good Girl (Miguel Arteta, 2002, VS). Good Girl

The Good Girl. Justine (Jennifer Aniston) werkt in de Retail Rodeo, een supermarkt aan de rand van een naamloos dorp ergens in Texas. Justine is haar saaie leven in de winkel en thuis zat. Ze is getrouwd met een huisschilder die elke avond samen met zijn maat stoned voor de buis zit. Ze valt voor de mooie ogen van een nieuwe, jongere winkelbediende (Jake Gyllenhaal) die zichzelf Holden noemt, naar de hoofdpersoon uit J.D. Salingers The Catcher in the Rye. Holden is de enige man die haar volledig begrijpt en doorziet, althans dat denkt ze. In haar wanhoop ziet ze in het pathetische pubergedrag van de bediende een mogelijkheid tot ontsnapping. Anniston probeerde na de hitserie Friends te ontsnappen aan typecasting en speelt in deze onafhankelijke film een vrij glamourloze rol als neerslachtige kassavrouw. Dat doet ze overtuigend. (Miguel Arteta, 2002, VS), RTL8, 20.30-22.05u.André Waardenburg

    • André Waardenburg