Duitse kunstrijders winnen bij WK eerste grote titel

GOTEnBuRG, 20 maart. Het Duitse schaatskoppel Aliona Savchenko en Robin Szolkowy heeft gisteravond in Gotenburg de eerste grote internationale titel veroverd: de wereldtitel bij het paarrijden. Na een zeker niet vlekkeloze vrije kür op L`Oiseau uit Cirque du Soleil bleven ze toch het Chinese paar Zhang Dan en Zhang Hao voor. Het brons ging naar de Canadezen Jessica Dube en Bryce Davison. ”Het was zeker niet perfect, maar wel voldoende”, reageerde de 28-jarige Szolkowy, die vijf jaar geleden met de in de Oekraïne geboren Savchenko een koppel vormde. Vorig jaar werden ze bij de WK derde. De Duitsers kregen in totaal 202,86 punten. De Chinezen Zhang en Zhang, tweede op de Winterspelen in Turijn, bleven op 197,82 steken. Dube en Davison stegen door hun sterke vrije kür van plaats vier naar drie.