Artefacten uit villa Keizer Trajanus teruggevonden

ROME, 20 maart. Bij een inval in de weekendvilla van een bemiddelde Romein even buiten de Italiaanse hoofdstad, heeft de politie ongeveer duizend antieke artefacten aangetroffen. De voorwerpen werden jaren gestolen uit een van de villa`s van keizer Trajanus, die regeerde van 98 tot 117 na Christus. De Italiaanse autoriteiten wilden niet bekendmaken wanneer de inval precies heeft plaatsgehad, wel dat de inval al van meer dan een jaar geleden dateert. De tussenliggende periode was nodig om experts te laten onderzoeken of de artefacten daadwerkelijk uit Trajanus` villa afkomstig waren. De politie heeft een aantal van de teruggevonden voorwerpen getoond, waaronder van de muren van Trajanus` jachthuis in Arcinazzo Romano verwijderde decoraties; de verdachte, wiens identiteit niet is vrijgegeven, gebruikte die ter opsiering van zijn haard en badkamer.