5 MUZIEK&dANS

Eerst dansen. Foto AP Dancers Hector and Cristina do the tango during the IV Argentine Tango World Championship in Buenos Aires, Argentina, Friday, Aug. 18, 2006. Around 146 foreign couples representing 22 countries and 339 couples representing Argentina are taking part in the Argentine World Tango Championship that takes place in Buenos Aires, from Aug. 17 to Aug. 27. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
Eerst dansen. Foto AP Dancers Hector and Cristina do the tango during the IV Argentine Tango World Championship in Buenos Aires, Argentina, Friday, Aug. 18, 2006. Around 146 foreign couples representing 22 countries and 339 couples representing Argentina are taking part in the Argentine World Tango Championship that takes place in Buenos Aires, from Aug. 17 to Aug. 27. (AP Photo/Natacha Pisarenko) Associated Press

Gustavo Toker/tangoworkshop

Den Haag: Theater Zwembad de Regentes. Tijd: 20.30u. Entree: 16 euro. 070-3637798 & www.deregentes.nl

Het nieuwe muzikale programma van Gustavo Toker is een ode aan de maestro’s uit zijn geboortestad Buenos Aires: Troilo, De Caro, Pugliese, Salgan, Pizonella en Arolas, die experimenteerden met verschillende stijlen. Toker werkte in Nederland al eerder samen met het Scapino Ballet en het Aurelia Saxofoon Quartet. Voorafgaan aan het concert wordt een gratis proefles verzorgd door dansschool Tango Centro in de studio.