Veel regen

Morgen trekt een actief lagedrukgebied de Noordzee op. Het gaat in Nederland later op de dag behoorlijk regenen en de dagen erna komen de maartse buien weer terug. De temperatuur gaat daarbij nog iets omlaag.

De buien beperken zich vanavond en vannacht tot de kustprovincies, al zal een aantal ook het binnenland intrekken. Bij een afnemende wind daalt de temperatuur naar 0 tot 4 graden. In de loop van de nacht neemt de hoge bewolking toe en krimpt de wind naar het zuidwesten.

Morgen valt er in de ochtend nog een regen of hagelbui, maar verder is het slechts bewolkt. De buien verdwijnen, maar de bewolking wordt dikker en in de loop van de dag gaat het alsnog regen. Vooral in de namiddag en avond regent het soms stevig.

De zuidwestenwind trekt aan en bereikt in de avonduren mogelijk kracht 7 aan zee. Door het gebrek aan zonneschijn blijft de temperatuur steken op 6 tot 8 graden, zo’n 3 graden onder normaal.

Vrijdag draait de wind opnieuw naar de koude noordwestelijke hoek. De buien keren terug en leveren regen, hagel en onweer op.

Vanaf zaterdagmiddag krijgen de buien steeds vaker een winters karakter. Er zal dan ook (natte) sneeuw vallen. Met lichte vorst in de nacht en overdag een temperatuur van slechts 4 tot 6 graden is het winters.

En dat terwijl morgenochtend om 6.48 uur s officieel de lente begint.