Rommelig Nederland

Nederland kent vele plekken die rommelig aandoen. Vorig jaar kwam minister van Ruimtelijke Ordening Jacqueline Cramer met plannen om de ‘verrommeling’ van de openbare ruimte in Nederland tegen te gaan en ons landschap te revitaliseren. Fotograaf Ad Nuis laat in een korte serie markante plekken zien die er in een nieuwe bestemming wellicht niet echt mooier op worden.

TUSSEN DE SLUIZEN In een totaal niemandsland ligt het terrein dat door de gemeente Velsen is benoemd als het Crossterrein. Het is volgens de gemeente braakliggend maar in werkelijkheid is het een onderdeel van een zanddepot van Rijkswaterstaat. Het terrein kan bijvoorbeeld bij de renovatie van de zeesluizen gebruikt worden voor de opslag van zand. Wanneer men met de renovatie van de sluizen begint is nog onbekend. Ergens op het terrein ligt een omgevallen chemisch toilet. Én in een bestelbusje eet een man zijn boterhammen op en geniet van het uitzicht op tientallen vogels en de enorme rookwolken van de Hoogovens. Nuis, Ad