Radio Voorkeur

Kunststof. Jeroen Kijk in de Vegte gaf voorzetjes aan Robert Jensen, Rob Stenders en Ruud de Wild en verzorgde in hun shows imitaties van Noraly Beyer, Piet Paulusma en Willem Oltmans. Met De Wild maakt hij nu ’s ochtends een radioprogramma voor Q Music. Radio 1, 19.04-20.00u.

Napels. Gesprek met schrijver Anna Woltz, die op haar zesde op school niks wilde weten van het lezen van boeken, maar uiteindelijk al op haar twaalfde begon met het schrijven van boeken. Radio 5, 20.02-21.00u.

De Avonden. Gesprek met kunsthistoricus Koenraad Jonckheere over de kunsthandel in de 18de eeuw en het boek dat Jonckheere schreef: The Auction of King William’s Paintings. Fotograaf Fleur Koning bespreekt het werk van fotograaf Sally Mann. Verder het Amsterdams gemeenteraadslid Charlotte Riem Vis over een succesvolle kunstlobby. Radio 6, 20.02-22.00u.

Casa Luna. Mode-illustrator Piet Paris is sinds maandag terug uit de VS. Hij ontwierp voor de Amerikaanse warenhuisketen Saks Fifth Avenue onder andere advertenties, posters en tassen. Radio 1, 0.02-0.45u.