Prijs voor actrice Beppie Melissen

AMSTERDAM, 19 maart. Actrice Beppie Melissen heeft gisteravond in Amsterdamse de Mary Dresselhuys Prijs gekregen. Ze kreeg de toneelprijs na afloop van de voorstelling Gods Wachtkamer van juryvoorzitter Petra Laseur. De jury prees ”de inzet en de volharding van Melissen waarmee zij haar geesteskind Toneelgroep Carver inspireert tot humoristische voorstellingen die vaak gaan over absurditeit van het leven en het onvermogen van de mens om daarmee om te gaan”. Melissen krijgt 12.500 euro, te besteden aan toneelstudie. De prijs werd in 1992 bedacht door theaterproducent Joop van den Ende. Actrice Dresselhuys was zelf de eerste winnaar, en reikte in de jaren daarna de prijs uit, tot haar dood in 2004. Nu doet haar dochter het. Eerdere winnaars waren Wunderbaum, Jacob Derwig, Sylvia Poorta, Ramsey Nasr, Porgy Franssen, Katelijne Damen en Jeroen Willems.