Overige films

The Object of My Affection (Nicholas Hytner, 1998, VS). Romantische komedie met een naar Hollywood-maatstaven grensverleggend gegeven: de platonische vriendschap tussen zwangere Nina (Jennifer Aniston) en haar homoseksuele huisgenoot George (Paul Rudd). RTL5, 20.30-22.35u.

Dekalog 7 (Krzysztof Kieslowski, 1989, Polen). Zevende gebod (‘Gij zult niet stelen’) inspireerde Kieslowski in de briljante reeks over de tien geboden tot een betrekkelijk mager dilemma , vergeleken bij de afschuwelijke vragen uit de andere delen. Een vrouw die op het punt staat naar Canada te emigreren, ontvoert haar jongere zusje, dat eigenlijk haar dochter is. Arte, 22.45-23.40u.

His Girl Friday (Howard Hawks, 1940, VS). Razendsnelle verbale humor in tweede filmversie van The Front Page. Cary Grant als de hoofdredacteur en Rosalind Russell als de sterverslaggever in onnavolgbare komedie. Morgen, BBC2, 11.30-13.00u.

Dekalog 8 (Krzysztof Kieslowski, 1989, Polen). Variatie op het achtste gebod ‘Gij zult geen valse getuigenis afleggen’. Docente in de ethica krijgt een kwestie voorgelegd: echtpaar liet in oorlog joods kind onderduiken en weigerde op grond van religieuze overwegingen het formulier met vragen naar haar afkomst onjuist in te vullen. Arte, 23.40-0.35u.

Corrina, Corrina (Jessie Nelson, 1994, VS). Lichte, interraciale romantische komedie. VS 1959: een 7-jarig halfweesje heeft tientallen kindermeisjes versleten. Dan vindt ze het geluk bij gouvernante Whoopi Goldberg en probeert haar aan haar (blanke) vader te koppelen. Te schattig, ondanks grimmige voetnoten over rassendiscriminatie. Morgen, Arte, 14.55-16.50u.