‘Ik kocht die plaat vanwege het hoesje’

Adele (Adkins) Stephen Malkmus & Jicks
Adele (Adkins) Stephen Malkmus & Jicks

Wat was de eerste plaat die je zelf kocht?

„De single I Don’t Want To Miss A Thing, van Aerosmith. Ik hoorde het bij een geweldige film, Armageddon, toen ik tien was, en kocht meteen het nummer, voor 99 pence, bij de Our Price in Brixton.”

Ben je een verzamelaar?

„Ik koop ongeveer vier albums per week. Gewoon dingen van nu. Als ik ouder ben wil ik echt gaan verzamelen. Al was het maar om de collectie aan mijn kinderen te kunnen nalaten.”

Favoriete plaat:

„Fool That I Am van blueszangeres Etta James. Voor mij is het leven pas echt begonnen toen ik voor het eerst Etta James hoorde. Haar manier van zingen heeft mij geleerd om gevoel uit te drukken. Ik haalde die cd toen ik vijftien was, uit zo’n bak van twee voor 5 pond. Ik wist niet wie Etta James was, ik kocht de cd vanwege het hoesje. Om haar mooi golvende haar. Zulk haar wou ik ook.”

Beste dansnummer:

„Ik hou niet van dansen, ik heb geen ritmegevoel in mijn lichaam. Of ik ben gewoon te dronken.”

Troostplaat:

„Het liedje ‘Trouble’ van singer/songwriter Ray LaMontagne. Dat maakt me op een prettige manier aan het huilen.”

Wat zouden mensen niet van je verwachten:

„Dat ik groot fan ben van Fall Out Boy. Daar luister ik stiekem naar op mijn iPod, met een goed geluidsdichte koptelefoon. Zij zijn mijn guilty pleasure.”

Van de Britse zangeres Adele verscheen onlangs de debuut-cd ‘19’ (XLRecording) met daarop de single ‘Chasing Pavements’.

    • Hester Carvalho