Geen krikgarantie

Hoe fout kunnen adviezen zijn? Op de versiercursus masterflirt, beschreven in het artikel `Ik ben een sukkel en dus kansloos` (nrc.next, 17 maart) wordt sukkels geleerd hoe het beste een eikel te zijn. Met adviezen als ”behandel haar alsof het je kleine zusje is” en ”zeik d`r af, op een leuke manier” wordt in ieder geval zeker geen, zoals ze dat zelf noemen, `krikgarantie` verkregen. Met het versierscript van Alex (33) zal overigens ook geen succes behaald worden, denk ik. Geen enkele vrouw zit op een vier minuten durende, voorgeprogrammeerde canon van foute openingszinnen te wachten. Sterker nog, van het beschreven script met als perfecte situatie ”een verlaten bushalte zodat er gedwongen één op één contact plaatsvindt” zou ik gillend wegrennen.

    • Sandra Bruil Delft