Feyenoord naar finale beker na zege tegen NAC

Feyenoord speelt 27 april in de Kuip de finale van het KNVB-bekertoernooi. In de eerste halve finale won de thuisploeg gisteren in Rotterdam met 2-0 van NAC. Tegenstander in de finale wordt Heracles of Roda JC. Die ploegen ontmoeten elkaar vanavond in Almelo.

In wat Feyenoordcoach Bert van Marwijk vooraf had bestempeld als ‘de wedstrijd van het jaar’, leverde zijn team in de eerste helft vooral heel veel strijd en was het spel niet altijd van een hoog niveau. Met de oudgediende Michael Mols wegens gebrek aan andere aanvallers in de spits, leverde dat niet veel kansen op, ook al omdat NAC zich vaak massaal terugtrok en zoals gebruikelijk speculeerde op de tegenaanval. Luigi Bruins testte wel twee keer NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar.

Kort voor rust ontsnapte Feyenoord aan een penalty toen Danny Landzaat NAC-spits Fehér raakte in het strafschopgebied, en had Feyenoorddoelman Henk Timmer veel moeite met een schot van ex-Feyenoorder Anthony Lurling.

Feyenoord begon fel aan de tweede helft, en het was uiteindelijk toch de 37-jarige Mols die de wedstrijd openbrak. Mooi weggestuurd door Jonathan de Guzman toonde Mols zijn kwaliteiten met een lobje over Ten Rouwelaar: 1-0.

Nu moest NAC wel op zoek naar de tegentreffer, maar echt overtuigend ging dat niet. Feyenoord kreeg meer ruimte en Giovanni van Bronckhorst miste een mooie kans op 2-0. De verdiende tweede goal viel ruim een kwartier voor tijd toch, dankzij een beheerste trap van Landzaat, waarbij de bal via de onderkant van de lat in doel verdween.

NAC probeerde nog wel, maar de zege van Feyenoord kwam nooit meer in gevaar.