Boorplatform steekt uit boven Euromast

Boorplatform steekt uit boven Euromast Rotterdam, 19 maart. Het enorme gevaarte valt onmiddellijk op in Europoort: het lijkt een schip dat ver boven alle fabrieken uitsteekt. Het is echter geen schip, maar een olieplatform, dat bij de werf Keppel Verolme wordt verbouwd. Het platform moet dienst doen voor de kust van Angola. Omdat de zee daar veel dieper is dan bijvoorbeeld de Noordzee, zijn de poten erg lang. Verolme gaat de poten nog 22 meter langer maken, zodat ze uiteindelijk 197 meter meten. Het hoogste punt van het platform bevindt zich momenteel op 200 meter hoogte. Daarmee steekt het uit boven de Euromast, het hoogste gebouw van Rotterdam. Foto Walter Herfst correcties en aanvullingen Foto boorplatform Bij het artikel Platform steekt uit boven Euromast (19 maart, pagina 15) is de verkeerde foto geplaatst. Op de foto staat niet het in het bijschrift beschreven 200 meter hoge boorplatform Rowan Gorilla 7, maar het op twee na grootste kraanschip ter wereld, de Saipem 7000. Rotterdam, 18 maart 2008 Bij Verolme wordt een extra groot olieplatform verbouwt. Foto: Walter Herfst Herfst, Walter

Rectificatie / Gerectificeerd

correcties en aanvullingen

Foto boorplatform

Bij het artikel Platform steekt uit boven Euromast (19 maart, pagina 15) is de verkeerde foto geplaatst. Op de foto staat niet het in het bijschrift beschreven 200 meter hoge boorplatform Rowan Gorilla 7, maar het op twee na grootste kraanschip ter wereld, de Saipem 7000.