Blijf van mijn hond

Na tig Kabouter Plop-films en nog een handvol bioscoopavonturen van Piet Piraat zat het eraan te komen dat het Belgische Studio 100, in de persoon van regisseur van Bart van Leemputten, ook eens een bioscoopversie van Samson & Gert zou maken. Samson en Gert zijn een op de Nederlandse clowns Bassie en Adriaan gebaseerde hond en een baasje die sinds begin jaren negentig al ruim 700 televisieavonturen beleefden. Maar bij het publiek (televisiekijkende kleuters) voor wie deze film bestemd is, behoeven ze waarschijnlijk geen introductie meer. Hotel op stelten is even oubollig als voorspelbaar. Twee voor kleine kindertjes behoorlijk lugubere boeven (in dit film-België dragen ze nog streepjespakken in de nor) hebben een joekel van een diamant verstopt in Gertjes oude voetbal, die - o toeval - nog steeds in de kelder van een vervallen hotel ligt dat Samson en Gert nu juist in deze zomervakantie gaan opknappen. Kluchtige situaties, met de daarbij behorende kettingreacties, kolderieke persoonsverwisselingen en verkleedpartijen zijn het gevolg. Moraal van het verhaal: `Niemand komt aan mijn hond`.

Samson & Gert - Hotel op stelten. Regie: Bart van Leemputten. Met: Gert Verhulst, Peter Thijssen. In: 71 bioscopen.