5 LENTEFEEST

Hoera het is (bijna) lente! Nederland, Den Haag 15 -3-2006 Holika Dahan (hindoe•stische feestdag). Het Holifeest of Holi-Phagwa is een Hindoestaans feest wat jaarlijks gevierd wordt en in feite een combinatie is van een lentefeest, verlossingsfeest en een nieuwjaarsfeest. Het wordt in het voorjaar gevierd, omstreeks de tijd van het Paasfeest. Het feest kenmerkt zich door dansen, zingen, eten en het strooien met (vaak rood en geel) gekleurd poeder en parfum. Foto Maarten Hartman Hartman, Maarten

Holi Phagua in fusionstijl

Den Haag: Theater Zeebelt. Tijden: 14.00u & 20.30u. Entree: 5 euro. Inl: 070-3656546 & www.zeebelt.nl

Vandaag kun je het Hindoestaanse lentefeest Holi Phagua beleven in fusionstijl. Cynthia Kishoendajal vertelt het verhaal achter het feest, samen met Eric Schrijver. Dansschool Ghoenghroe ki Pukar verzorgt i.s.m. Janice Slot een mix van klassieke Indiase en moderne dans. Filmmaker Moon Jagessar en een jonge vormgever maken een videomontage op Strawinskys Sacre Du Printemps. Tot slot een traditionele Chawtal groep.