4 verlichten (2)

Rood licht

Achterlicht

www.reelight.com, 32,50 euro

Jawel het bestáát! Een fietslamp zonder batterijen. Het is een Deense uitvinding en ze zijn populair in Nederland. In minder dan vijf maanden na de lancering van de lamp, zijn er in Nederland 550 stuks verkocht. Het werkt zo: je schroeft twee kleine magneten op de spaken en het fietslicht op de naaf. Zodra het wiel draait, passeren de magneten het fietslicht dat een spoel heeft van koperdraad. En dan gaat het lampje branden. Voilà! Het trappen wordt er niet zwaarder door, ze zijn moeilijk te stelen en je bespaart batterijen (goed voor het milieu). Een setje lampen – eentje achter en eentje voor – kun je online bestellen voor 32,50 euro. Wil je eerst kijken en dan pas kopen? Ga dan naar Amsterdam waar 35 politieagenten de lamp op hun fiets hebben gemonteerd. Of ga naar Geffen (Point Bike, Heesterseweg 11), daar kun je de lampen ook kopen. (MR)

Met bijdragen van Jessica van Geel, Marjolein Marchal, Marije Ravelli en Sanne Steusel