3 verlichten

Groen licht

Glowbrick

www.bestel.nl, 29 euro plus 3,45 euro verzendkosten

Sfeervolle verlichting krijgt een geheel nieuwe betekenis door de invulling die de Britse ontwerpers Sam en Jude (achternamen doen er volgens hen niet toe) eraan geven. Zij bedachten de Glowbrick: een blok transparante kunststof met daarin de vorm van een gloeilamp. Deze holle vorm is gevuld met een vloeistof die overdag oplaadt met daglicht. ’s Avonds geeft de lamp een bescheiden hoeveelheid licht af, zonder dat daarvoor elektriciteit nodig is. Een lamp die zichzelf voorziet van energie dus. Het licht is niet voldoende om bij te lezen, maar wel om je kamer een intieme sfeer te geven. Het blok is vrij klein: 8,5 bij 8,5 bij 10,5 cm en leverbaar met blauw of groen licht. Naast het leuke uiterlijk is deze lamp ook nog eens verantwoord natuurlijk: energie die anders verloren zou gaan, hergebruik je op deze manier. (MM)