2 wandelen

Hoe lang moet je lopen?

Wandelen en lunchen

52 Zondagen wandelen en lunchen, Ellie Brik, 16,95 euro (uitg. mo’media), www.52zondagen.nl

Het komt voor in menig huishouden. Verveling op zondag. Zullen we gaan winkelen? Nee joh, saai. Stukje fietsen? Eh bah. Voor wie heldere en beschaafde ideeën zoekt om de zondag wel plezierig door te komen, schreef Ellie Brik het boekje 52 Zondagen wandelen en lunchen. Eerder schreef zij onder meer 52 zondagen en 52 verrassende steden. Haar nieuwste boek belicht voor elke zondag van het jaar een stad in Nederland en een paar in België (7 steden) en Duitsland (8). Van Loppersum tot Sluis en van Egmond aan Zee tot Kerkrade. Naast een toelichtende tekst geeft een overzichtelijk plattegrondje de wandelroute aan. Met lunchtips, maar ook tips voor winkels, musea en andere bezienswaardigheden. Jammer dat er niet bij staat hoe lang de wandelingen duren, zodat je weet wanneer je kunt lunchen. (JvG)