Voor het eerst coca ontdekt in Brazilië

Brasília. De Braziliaanse politie en het leger hebben vrijdag vier cocaplantages gevonden nabij het drielandenpunt met Peru en Colombia. Het is voor het eerst dat coca, de belangrijkste grondstof voor de harddrug cocaïne, in Brazilië ontdekt wordt. Volgens een hoge legerofficier duidt de ontdekking erop dat de drugsproducenten nieuwe locaties zoeken voor de cocateelt. Gewoonlijk wordt de plant alleen geteeld in het Andesgebergte van de buurlanden Peru, Bolivia en Colombia. Mogelijk is de nu ontdekte coca eerst genetisch gemodificeerd om de plant geschikt te maken voor het jungleklimaat van het Amazonegebied. De plantages met een totale oppervlakte van zeker honderd hectare werden opgespoord met de hulp van satellietbeelden. Er werden geen arrestaties verricht. De coca is vernietigd.