tv andere aanraders

tv nieuws en documentaires Eèn wereld: Virtuele liefde. België1, 21.30-22.05u. In drie jaar tijd is Second Life uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen, met meer dan drieënhalf miljoen ‘bewoners’. De documentaire toont wat er gebeurt als je verliefd wordt, en als fantasie meer als realiteit gaat aanvoelen. Zoals bij de Amerikaanse Carolyn, en haar minnaar.

Eèn wereld: Virtuele liefde. België1, 21.30-22.05u.

In drie jaar tijd is Second Life uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen, met meer dan drieënhalf miljoen ‘bewoners’. De documentaire toont wat er gebeurt als je verliefd wordt, en als fantasie meer als realiteit gaat aanvoelen. Zoals bij de Amerikaanse Carolyn, en haar minnaar.

DirtNet 5, 20.30-21.30u.

Voorlopig laatste aflevering van dramaserie met Courteney Cox als de keiharde hoofdredacteur van een roddelblad. Veel seks, overspel, verslavingen en chantage. Met Ian Hart als schizofrene paparazzo. En in deze laatste aflevering Cox’ maatje uit Friends, Jennifer Aniston, als lesbische vriendin.

One LifeBBC1, 23.35-00.15u.

Hoe is het om de ouder te zijn van een bekende rockster? De ouders van zangeres Amy Winehouse, zangeres Courtney Love, rapper Asher D en de zanger van de Red Hot Chili Peppers, Anthony Kiedis, worden geïnterviewd over ouderschap, bekendheid en de omgang met drugs.

Anna and the King(Andy Tennant, 1999) RTL 8, 20.30-23.10u.

Verfilming van het leven van de Britse Anna Leonowens, die naar eigen zeggen leefde aan het hof van koning Mongkut van Siam (Thailand) en zijn kinderen onderwees. Naar een musical van Rodgers & Hammerstein met Jodie Foster als Anna.

Great British MenuBBC2, 19.30-20.00u

De Britten willen hun imago van slechte koks en dito eten van zich afschudden. Vorig jaar lieten chef-koks in het hol van de leeuw (de Britse ambassade in Parijs) zien dat het Britse eten zich kan meten met het Franse. Dit jaar moet de rest van de wereld worden overtuigd. Een afvalrace onder chef-koks uit verschillende Britse regio’s bepaalt wie uiteindelijk voor-, hoofd-, tussen- en nagerecht mogen koken voor de beste koks ter wereld. De vakkundige jury geeft heerlijk sarcastisch commentaar.