`Te weinig etnische diversiteit media`

Den Haag, 18 maart. Culturele en etnische diversiteit in de reguliere media komt moeizaam tot stand. Dat staat in een rapport over mediabeleid en culturele diversiteit van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) dat gisteren is gepubliceerd op de site van het ministerie. Een extern onderzoeksbureau heeft op verzoek van het ministerie het mediabeleid tussen 1999 en 2008 onderzocht. De omroepen hebben veel goede bedoelingen, stellen de onderzoekers, maar ze krijgen weinig prikkels om diversiteit structureel in hun programma`s tot uitdrukking te laten komen. Een woordvoerder van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zegt die conclusie te onderschrijven. ”Diversiteit is een speerpunt. Er wordt hard gewerkt aan verbetering.”

Het onderzoeksrapport is te lezen via nrc.nl/media