Rob Trip stopt met Radio 1 Journaal

Rotterdam, 18 maart. Presentator Rob Trip stopt per augustus bij het Radio 1 Journaal. Hij trekt een jaar uit om bij de NPS negen documentaires over de Tweede Wereldoorlog te maken. Dat zei hij gisteren op Radio 1. Of hij na het project terugkomt bij de nieuwszender wilde Trip niet zeggen. Hij heeft zich naar eigen zeggen aangewend niet ver vooruit te plannen. Trip kreeg in 2001 een lichte herseninfarct, maar herstelde daar volledig van. Hij wil geen uitspraak doen over het gerucht dat hij eind 2009 Philip Freriks opvolgt bij het NOS Journaal. ”Iedereen die mij een beetje kent weet hoe dol ik ben op radio, dus er moet wel iets heel bijzonders voorbijkomen wil ik daar `ja` op zeggen. En dat is gebeurd.” De serie over de Tweede Wereldoorlog gaat Trip maken in samenwerking met programmamaker Ad van Liempt en het team van tv-programma Andere Tijden.